Oebele Schokker in actie voor Cambuur
NOS VoetbalAangepast

Afscheid van cultheld Oebele Schokker

In het amateurvoetbal was hij de ongekroonde koning van de velden. Oebele Schokker kreeg bij de amateurs van Harkemase Boys niet voor niets de bijnaam 'Maradona van de Wâlden'.

Met het betaald voetbal heeft hij een haat-liefdeverhouding. Hij speelde voor de jeugd van Heerenveen en Cambuur. Schokker keerde in 2004 terug naar de amateurs van Joure en later Harkemase Boys.

In 2012 beproefde hij opnieuw zijn geluk in het profvoetbal. Hij speelde voor Emmen en Cambuur met wisselend succes. Hij had bijvoorbeeld een groot aandeel in de promotie van de Friezen naar de eredivisie.

Maar Schokker raakte dit seizoen volledig buiten beeld. Hij speelde geen minuut in de eredivisie. Na dit weekend gaat hij weer terug naar de amateurs van Harkemase Boys.

Stapje terug

"Het is tekenend voor de club en voor de technische staf, dat ze dit een speler in mijn situatie gunnen", vertelt Schokker.

"Ik kan er prima mee leven. Ik mocht het seizoen uitzitten van de club, dat zegt ook genoeg. Alleen ik heb voor mijzelf besloten om een stapje terug te doen en weer belangrijk te zijn en daar weer het verschil te maken."

Trainer Henk de Jong: "Oebele zit bij de selectie, omdat hij zoveel heeft betekend voor mij en voor de hele club. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap. En hij heeft elke training en elke wedstrijd alles gegeven. Uit respect zit hij sowieso bij de selectie en als de stand het toelaat gaat hij ook minuten maken."

"Hij is hierheen gekomen van de amateurs. Natuurlijk is hij véél te laat in het betaald voetbal gekomen. Ik vind dat hij het hartstikke goed heeft gedaan. Alleen in de eredivisie, met zijn spel, is het lastiger."

Cambuur neemt afscheid van Schokker

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl