NOS Voetbal

PEC wil superjaar 2014 in stijl afsluiten

  • ANP Pro Shots
    Ron Jans sluit 2014 af in Leeuwarden
  • ANP
    PEC Zwolle met de KNVB-beker
  • ANP
    PEC Zwolle met de Johan Cruijffschaal

PEC Zwolle speelt zaterdagavond zijn laatste wedstrijd van 2014. De Zwolse club kan terugkijken op het succesvolste jaar ooit.

Het vorige seizoen werd afgesloten met de teleurstellende elfde plaats in de competitie. Daarmee werd de doelstelling in de eredivisie niet gehaald. Maar de fantastische overwinning op Ajax in de bekerfinale (5-1) maakte dat meer dan goed. Begin augustus kwam daar ook nog eens de Johan Cruijffschaal bij. Opnieuw moest Ajax het onderspit delven. Dit keer met 'slechts' 1-0. Het bescheiden PEC pakte in nauwelijks vier maanden twee hoofdprijzen.

Derde plaats

Nu het slotweekend van de eredivisie is aangebroken staat PEC op de derde plaats achter PSV en Ajax. Een knappe prestatie. Zeker als je in ogenschouw neemt dat Ron Jans afgelopen zomer vijf belangrijke spelers moest laten gaan.

Darryl Lachman en Kamohelo Mokotjo vertrokken naar Twente. Keeper Diederik Boer verhuisde naar Ajax. Mateusz Klich ging terug naar Wolfsburg en Fred Benson ging het avontuur in Moldavië aan.

Jans kocht gericht in en verraste met middenvelder Ben Rienstra (Heracles) en aanvaller Tomás Necid. Vooral de Tsjech is belangrijk voor PEC. Necid is eigendom van CSKA Moskou en volgens Russische media wil de club de spits in de winterstop verkopen. Het zou dus maar zo kunnen dat Necid tegen Cambuur voor het laatst in het shirt van PEC speelt.

We willen dit jaar afsluiten met nog een geweldige prestatie.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans

"We hebben weinig reden om met een slecht gevoel naar Leeuwarden te gaan, want we doen het gewoon heel erg goed. We willen dit jaar afsluiten met nog een geweldige prestatie. Daar zijn we klaar voor", aldus Jans.

"Vorig jaar hebben we problemen gehad in Leeuwarden", weet Jans. "Cambuur is vergelijkbaar met Go Ahead. Daar hebben we het ook vaak lastig. Maar ik denk dat we het in ons hebben om daar mee om te gaan en een goed resultaat neer te zetten. We weten hoe ze spelen. Druk naar voren zetten en het publiek erachter."

Jans mist in Friesland de lichtgeblesseerde basiskrachten Ryan Thomas en Trent Sainsbury.

Geen Ogbeche

Cambuur moet het tegen PEC Zwolle stellen zonder topschutter Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaan kampt met een lichte hersenschudding, vorige week opgelopen in het gewonnen duel met Go Ahead Eagles. "Daar kunnen en willen we geen risico mee nemen", zei trainer Henk de Jong vrijdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl