Bij gevechten tussen Colombiaanse militairen en de FARC zijn meer dan 220.000 mensen om het leven gekomen
NOS Nieuws

FARC schiet vijf militairen dood

De Colombiaanse guerrillabeweging FARC heeft aan de vooravond van een eenzijdig afgekondigd staakt-het-vuren vijf militairen gedood. De regering is niet akkoord gegaan met de wapenstilstand die sinds middernacht is ingegaan, omdat ze bang is dat de rebellen zich zullen herbewapenen.

De vijf militairen van het Colombiaanse leger zijn gisteren gedood in Santander de Quilichao, in het zuidwesten van het land. Zeven soldaten zijn gewond geraakt. Eentje wordt vermist.

Santos

De Colombiaanse regering en de FARC onderhandelen al sinds november 2012 op Cuba om een eind te maken aan de al tientallen jaren durende gevechten in het land. Bij die gevechten zijn zeker 220.000 mensen om het leven gekomen.

De FARC kondigde woensdag aan de wapens dit weekend neer te leggen om naar eigen zeggen de vredesbesprekingen te vergemakkelijken. De rebellen zeiden dat ze vanaf dan alleen nog maar zichzelf zullen verdedigen.

President Santos wil echter niets weten van een wapenstilstand. Hij noemt de voorwaarden van de rebellen "onacceptabel". Santos heeft de aanval van gisteren scherp veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl