NOS Voetbal

Kramer onzichtbaar, Uth had kunnen scoren

Het duel tussen de topscorers van de eredivisie is geëindigd zonder doelpunten. Heerenveen en ADO Den Haag bleven in het Abe Lenstra-stadion steken op 0-0. Michiel Kramer (ADO) maakte dit seizoen al elf doelpunten, maar was vrijdagavond onzichtbaar. Zijn Duitse rivaal Mark Uth (Heerenveen), die er eveneens al elf heeft gemaakt, was dichterbij.

"Ik heb geen kans gehad. Ik kan zo snel niet bedenken wanneer ik had kunnen scoren", zegt Kramer. "Ik stond in de tweede helft wat meer achter de spits dan in de spits. Het is wel frustrerend, aan de andere kant is het wel een 'team-ding'. Als ik mij in een andere rol moet schikken voor het team, dan telt dat. Ik stond wat meer op het middenveld deze wedstrijd en moet dan ook verdedigen", legt Kramer uit.

"Een schot en een kopbal"

Mark Uth vond juist wel dat hij zijn twaalfde had kunnen maken. "ADO heeft alleen maar verdedigd, vooral op de counter gespeeld. Dat is dan moeilijk om door die muur te komen. Ik denk niet dat ik had moeten scoren, maar ik heb wel een schot en een kopbal gehad die in het doel hadden kunnen eindigen."

ADO Den Haag kan in de eerste wedstrijd na de winterstop niet beschikken over topschutter Kramer. De spits kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Die levert Kramer automatisch een schorsing van één duel op. ADO begint de tweede seizoenshelft op 17 januari met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl