Arjen Robben viert de winnende goal tegen FSV Mainz 05

Robben brengt Bayern zege in slotfase

Met een doelpunt in de slotfase heeft Arjen Robben zijn club Bayern München de zege bezorgd in het duel met FSV Mainz 05. Zijn intikker in de negentigste minuut betekende een 2-1 overwinning voor de landskampioen.

Elkin Soto bracht de thuisploeg in de 21ste minuut nog wel op voorsprong: Bayern-keeper Manuel Neuer liet zich verrassen en zag het schot van de Colombiaan tussen zijn benen door in het doel belanden.

Schweinsteiger

Lang kon de nummer elf van de Bundesliga niet van die voorsprong genieten. Luttele minuten later was het namelijk Bastian Schweinsteiger die de ploegen met een prachtige vrije trap in de kruising weer op gelijke hoogte bracht.

In de tweede helft was Neuer wel alert en heel belangrijk voor de 'Rekordmeister'. Vlak na rust kon Yunus Malli onbedreigd op hem aflopen, maar met een katachtige reflex tikte de Bayern-doelman de bal weg.

Robben

Na deze speldenprik kabbelde de wedstrijd voort en leek het duel in een gelijkspel te eindigen. In de slotminuut kwam Juan Bernat echter door op links en zijn voorzet was niet te missen voor Robben.

"Complimenten aan de ploeg, we zijn opnieuw teruggekomen", jubelde Robben. "Ik ben heel blij, maar leef mee met de spelers van Mainz. Die hebben negentig minuten lang gestreden. We hebben het heel moeilijk gehad, maar kunnen toch met een fijn gevoel even op vakantie."

Met tien treffers staat Robben op de tweede plaats van de topschutterslijst, achter Alexander Meier van Eintracht Frankfurt (twaalf). Bayern bleef net als vorig seizoen ongeslagen in de eerste seizoenshelft, die veertien overwinningen en drie remises opleverde.

Bayern blijft door de zege fier aan kop in de Duitse competitie en heeft nu veertien punten voorsprong op naaste belager VfL Wolfsburg. De eenmalige kampioen komt zaterdag nog in actie tegen 1. FC Köln.