Heerenveen-speler Joey van den Berg (l) in duel met Timothy Derijck.

Heerenveen-ADO zonder doelpunten

Heerenveen heeft in eigen huis niet kunnen winnen van ADO Den Haag. Het treffen tussen de ploegen van de twee topscorers in de eredivisie eindigde verrassenderwijs in 0-0.

De wedstrijd was vooral voor rust nauwelijks de moeite waard. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en de thuisploeg viel wel aan, maar ging zo slordig te werk dat er van gevaar zelden sprake was.

Alleen een vrije trap van Marten de Roon zorgde voor enige opwinding. ADO-doelman Robert Zwinkels tikte de bal echter knap uit de kruising.

Hoofdrol Zwinkels

De vervanger van vaste keeper Martin Hansen eiste om meerdere reden een hoofdrol op. Al in de eerste helft kwam hij goed weg met slechts een gele kaart na een fikse charge. En ook in de tweede helft solliciteerde hij een keer nadrukkelijk naar een uitsluiting.

Een dik kwartier voor tijd leek het inderdaad einde wedstrijd voor Zwinkels, weliswaar vanwege een blessure. Na wat oplapwerk aan zijn collega kon derde doelman Tim Coremans weer gaan zitten.

Ondertussen zette de wedstrijd zich vruchteloos voort. De tweede helft was wel wat aangenamer omdat ook ADO af en toe uit zijn schulp kroop. De Hagenaars kregen zelfs de grootste kans, maar Mike van Duinen stuitte van dichtbij op Kristoffer Nordfeldt. Ook Uth had tot twee keer toe kunnen scoren. Hij bleef echter, net als medetopscorer Michiel Kramer, op elf doelpunten staan.