Peter Bosz
NOS Voetbal

Bosz: leren om grote wedstrijden te spelen

De stemming is opperbest in Arnhem. Plotseling lijkt het lek bij Vitesse boven. "We spelen nu misschien meer met een over-mijn-lijk-mentaliteit", stelt Jan-Arie van der Heijden een dag na de spectaculaire overwinning op Ajax. "Het lijkt erop dat Vitesse dit de afgelopen tijd een beetje miste."

Peter Bosz vindt dat het ook met ervaring te maken heeft. "Je moet leren om dit soort grote wedstrijden te spelen, en het vervolgens ook tegen de kleinere ploegen kunnen laten zien."

Bijzonder treffen voor Bosz

Vitesse treft zondag Heracles. Voor Bosz een bijzonder duel. De trainer uit Apeldoorn werkte in twee periodes bij de club uit Almelo. "Ik woon nog steeds in Almelo en ken nog veel mensen daar. Het is voor mij dus wel een speciaal duel."

De laatste competitiezege van Vitesse was twee maanden geleden. Op de ranglijst is het verschil met Heracles daardoor slechts drie punten, nog wel in het voordeel van de Arnhemse ploeg.

Bij Heracles ontbreken de geblesseerden Simon Cziommer, Bart Schenkeveld en Mark Engberink. Na de kansloze bekernederlaag tegen SC Cambuur (0-3) eist trainer John Stegeman verbetering. "Ik wil het oude vertrouwde Heracles terug zien, een strijdbaar elftal", aldus de coach, die in zijn actieve loopbaan nog een aantal duels voor Vitesse speelde.

Vitesse speelt mannelijker

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl