PSV-trainer Phillip Cocu waakt voor onderschatting
NOS Voetbal

Cocu waarschuwt voor onderschatting

Phillip Cocu heeft de spelers van PSV gewaarschuwd voor onderschatting van Go Ahead Eagles. De nummer 15 van de eredivisie komt zaterdag op bezoek in Eindhoven, waar eerder deze week de topclubs FC Twente (2-0) en Feyenoord (4-3) onderuitgingen.

"We hebben er alles aan gedaan om tegen Twente en Feyenoord goede resultaten te halen. Maar als we dat tegen Go Ahead niet doen, hebben die eerdere zeges minder waarde'', zo benadrukte Cocu.

PSV weet al voor het duel met de club uit Deventer dat het als koploper van de eredivisie de winterstop in gaat. De voorsprong op Ajax bedraagt namelijk vier punten. Cocu kan in de laatste wedstrijd van 2014 niet beschikken over de al langer geblesseerde middenvelders Stijn Schaars en Oscar Hiljemark. Linksback Jetro Willems, al goed voor zeven assists, moet een schorsing uitzitten.

Thuiswedstrijden

PSV won dit seizoen in het eigen Philips Stadion tot nu toe alle competitiewedstrijden. Gezien de goede vorm van de Eindhovense ploeg lijkt de winterstop eigenlijk ongelegen te komen. Volgens Cocu is zijn ploeg echter juist toe aan rust.

"We hebben heel veel wedstrijden gespeeld en waren iedere interlandperiode veel internationals kwijt. Het was een drukke seizoenshelft. Halverwege het jaar is de rust welkom, zodat iedereen weer fris aan 2015 kan beginnen."

Geen aanvoerder

Go Ahead Eagles komt zonder aanvoerder Jop van der Linden (hersenschudding), Sjoerd Overgoor (hamstring) en Lesly de Sa (rug) naar Eindhoven. "We moeten het PSV zo moeilijk mogelijk maken", zei trainer Foeke Booy. "Go Ahead mag niet de kalkoen voor PSV zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl