Frank de Boer verdeelt de hesjes tijdens de training
NOS Voetbal

De Boer wil met Ajax druk houden op PSV

Ajax-trainer Frank de Boer beseft maar al te goed dat zijn ploeg zich zondag op bezoek bij Excelsior geen misstap kan permitteren. "Om in het spoor van PSV te blijven, mag je geen averij oplopen. We moeten de druk opvoeren, de achterstand mag niet groter worden", zei De Boer vrijdagmiddag.

Drie dagen na het historische pak slaag tegen Vitesse (0-4) staat de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. Excelsior zal met een goed gevoel beginnen aan het duel met Ajax, want in de KNVB-beker haalde de Rotterdamse formatie uit tegen NAC Breda (6-0).

"Kunnen onze borst natmaken"

"We kunnen onze borst natmaken", weet De Boer. "Excelsior is een lastige tegenstander, dat kleine veld waarop ze spelen, is ook in hun voordeel. We hebben geen slecht half jaar gehad, maar dat half jaar kan er anders uitzien als je slecht afsluit tegen Excelsior."

PSV, dat nu vier punten voorsprong heeft op Ajax, speelt zaterdag thuis tegen het kwakkelende Go Ahead Eagles. Als de ploeg van trainer Phillip Cocu wint en Ajax punten morst, dan wordt het verschil wel heel groot.

Schöne keert terug

De Boer rekent zondag dan ook op Lasse Schöne, die tegen Vitesse ontbrak vanwege liesklachten. De Deense aanvaller werkte vrijdag een aangepaste training af, zaterdag zal hij met de groep meetrainen.

Bij Excelsior ontbreekt smaakmaker Jordan Botaka. De snelle aanvaller heeft een hamstringblessure overgehouden aan de royale bekerzege op NAC.

Trainer Marinus Dijkhuizen kan ook niet beschikken over de verdedigers Kevin van Diermen en Khalid Karami. "Aan vertrouwen is bij ons geen gebrek", aldus Dijkhuizen. "Hopelijk kunnen we 2014 op een mooie manier afsluiten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl