NOS Voetbal

Feyenoord en NAC willen revanche in Breda

1999: Feyenoord verslaat NAC in de kampioenswedstrijd

Feyenoord wil zondag op bezoek bij NAC Breda aantonen dat de nederlaag bij koploper PSV een incident was. De ploeg van trainer Fred Rutten was in de eredivisie nog ongeslagen op vreemde bodem, tot PSV woensdag diep in blessuretijd toesloeg en 4-3 maakte.

"Ons vizier moet nu volledig gericht zijn op de wedstrijd in Breda. Daar krijgen we de kans een nieuwe serie te starten", zei Rutten vrijdag.

Hoewel Feyenoord de afgelopen maanden onder Rutten grote stappen heeft gezet, bedraagt de achterstand op PSV vlak voor de winterstop liefst twaalf punten.

"De teleurstelling over het puntenverschil overheerst bij mij", erkent Rutten. "Aan de andere kant hebben we voetballend een enorme groei doorgemaakt. We zijn een speelwijze aan het ontwikkelen waarmee deze club nog jaren vooruit kan."

Sven van Beek en Kazim Richards druipen af na de nederlaag tegen PSV
Jordy Clasie, Kenneth Vermeer en Joris Mathijsen druipen af na de nederlaag tegen PSV

Toornstra misschien in actie

Volgens Rutten is de kans 'fifty-fifty' dat Jens Toornstra inzetbaar is tegen NAC. De aanvallende middenvelder liep vorige week tegen AZ (2-2) een hamstringblessure op, waardoor voor Toornstra dit jaar al voorbij leek. De blessure bleek echter mee te vallen, waardoor hij mogelijk zondag toch kan meedoen.

Jean-Paul Boëtius, die de topper tegen PSV moest overslaan wegens ziekte, is volgens Rutten waarschijnlijk ook inzetbaar.

Schiettent

Bij NAC ontbreken de geblesseerde verdedigers Henrico Drost en Jesse van Bezooijen. Na de zware bekernederlaag donderdag bij Excelsior (6-0) kondigde trainer Eric Hellemons aan zijn elftal op enkele plekken te gaan wijzigen.

"Als we niets veranderen, wordt het tegen Feyenoord een schiettent", aldus Hellemons.

"We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We moeten vooral vooruit kijken, maar niet vergeten om van de fouten uit het verleden te leren. Zondag gaan we de huid zo duur mogelijk verkopen. We moeten zorgen dat het middenveld van Feyenoord geen grip krijgt op de wedstrijd. Daarvoor hebben we iedereen aan boord nodig.”

Remy Amieux na de 6-0 nederlaag tegen Excelsior

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl