Frank-Walter Steinmeier
NOS Nieuws

Steinmeier: geen extra sancties tegen Rusland

Extra Europese sancties tegen Rusland zijn niet zinvol en bovendien onverstandig. Dat zegt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier in een interview met weekblad Der Spiegel.

"Wie Rusland economisch op de knieën wil krijgen en denkt dat Europa daardoor veiliger wordt, vergist zich enorm", zegt Steinmeier. "Ik kan daar alleen maar voor waarschuwen."

Bij de eurotop van gisteren en vandaag in Brussel is gesproken over de sancties tegen Rusland. De Europese regeringsleiders hebben geen besluit genomen over nieuwe strafmaatregelen. Wel hebben ze de sancties tegen de Krim verscherpt.

Het is niet in ons belang dat dit verder escaleert.

Frank-Walter Steinmeier

"Rusland betaalt nu de prijs voor het vertrouwensverlies door de Oekraïne-crisis", zegt Steinmeier. Hij doelt daarmee onder meer op de enorme koersdaling van de roebel. Die economische crisis kan volgens hem ook tot politieke problemen leiden. "Het is niet in ons belang dat dit verder escaleert", aldus de minister.

Steinmeier was vandaag in Kiev voor ontmoetingen met president Porosjenko en premier Jatsenjoek. Hij heeft de Oekraïense regering opgeroepen om opnieuw met de separatisten in het oosten te praten. De Russische minister Lavrov en de leiders van de separatisten lijken ook bereid tot gesprekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl