Mark Uth en Michiel Kramer hebben nu allebei elf keer gescoord
NOS Voetbal

Heerenveen vs ADO, Uth vs Kramer

In zestien wedstrijden waren ze allebei elf keer trefzeker. Geen spits in de eredivisie maakte meer treffers dan Mark Uth (sc Heerenveen) en Michiel Kramer (ADO Den Haag). Vanavond staan ze in het Abe Lenstra Stadion tegenover elkaar. Langs de Lijn sprak met de topschutters.

"Of ik met de topscorerslijst bezig ben? Als je bovenaan staat, is het wel logisch dat je er naar gaat kijken", bekent Kramer. Ook Uth kijkt elke speelronde met een schuin oog naar de andere wedstrijden. Maar beide spitsen verwachten niet dat ze aan het einde van de rit nog bovenaan staan.

"Volgens mij heeft Luuk de Jong woensdag drie keer gescoord, dus hij komt al op tien", weet Kramer. Uth: "Er komen nog wel een paar mensen bij. Als Memphis Depay honderd procent fit is."

Kramer stelt dat het voor de spitsen van de topclubs makkelijker is om doelpunten te maken. "Normaal gesproken zijn die jongens favoriet om topscorer te worden. Bij een topclub krijg je soms wel vijf, zes kansen per wedstrijd. Bij ADO en Heerenveen is dat een stuk minder."

Uth ziet daar gelijk de kwaliteiten in van bijvoorbeeld Kramer. "Als je elf keer voor ADO scoort, moet je wel een goede spits zijn."

En wat wordt het vrijdag? "2-2, twee keer Uth, twee keer Kramer."

Topscorerslijst

SpelerClubDoelpunten
Michiel KramerADO Den Haag11
Mark Uthsc Heerenveen11
Luuk de JongPSV10
Ruud BoymansFC Utrecht9
Luc CastaignosFC Twente9
Arkadiusz MilikAjax8
Memphis DepayPSV8
Samuel ArmenterosWillem II8
Tomás NecidPEC Zwolle8
Michael de LeeuwFC Groningen8
Marko VejinovicVitesse8
Bartholomew OgbecheSC Cambuur8

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl