Amsterdam niet blij met besluit snorfiets

De gemeente Amsterdam is teleurgesteld dat de Tweede Kamer niets ziet in een proef om snorfietsers met helmplicht naar de rijbaan te verplaatsen.

"Het is teleurstellend dat een meerderheid van de Tweede Kamer niet ziet dat hier in Amsterdam maatwerk nodig is", zei de woordvoerder van wethouder Pieter Litjes van Verkeer.

Drukke fietspaden

Volgens de gemeente Amsterdam moet er hoe dan ook iets gebeuren aan de doorstroming en veiligheid op de steeds drukkere Amsterdamse fietspaden.

"Er wordt gewerkt aan een breder plan voor een betere bereikbaarheid en doorstroming van verkeer in de stad", zegt de woordvoerder. Het voorstel komt begin volgend jaar.

Te gevaarlijk

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wilde Amsterdam de kans geven om een proef met helmplicht te doen. De hoofdstad zou op deze manier snorfietsers van het fietspad kunnen weren.

Een Kamermeerderheid schaarde zich gisteren achter een oproep van CDA en PVV aan het kabinet om af te zien van de proef. Het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan vindt de Kamer te gevaarlijk, omdat het overige verkeer veel harder rijdt.

Een snorfiets kan 25 km per uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl