De verdachten Erik O. (L) en Jorn de V. tijdens een eerdere zitting
NOS Nieuws

Zwaardere celstraffen voor plaatsers flitspaalbom

Twee mannen die een vuurwerkbom aan een flitspaal hadden vastgemaakt bij Voorschoten, hebben in hoger beroep een zwaardere straf gekregen. Een van hen is veroordeeld tot 3 jaar en 9 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man was al enige tijd vrij, maar moet weer terug naar de gevangenis.

Het gerechtshof in Den Haag heeft de andere verdachte veroordeeld tot 3 jaar, omdat zijn rol kleiner was. Deze man heeft zijn straf al uitgezeten.

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) raakten ernstig gewond door de vuurwerkbom. Een van hen verloor zijn hand toen de bom ontplofte bij het demonteren.

Tape

De daders plaatsten de zelfgemaakte bom omdat ze zich hadden geërgerd aan de flitspaal, zei een persrechter op NPO Radio 1. 's Nachts om 03.00 uur maakten ze het explosief met tape vast aan de flitspaal. Toen ze later terugkwamen om de lont aan te steken, zagen ze een politiewagen staan en gingen ze weg.

De beide verdachten werden twee jaar geleden veroordeeld tot celstraffen van 2,5 en 2 jaar. Zowel het Openbaar Ministerie als de verdachten waren tegen het vonnis in beroep gegaan.

Het hof in Den Haag vond dat de twee een zwaardere straf verdienden vanwege de ernst van de feiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl