Steven Nyman
NOS Sport

Nyman wint opnieuw in Val Gardena

Steven Nyman heeft voor de derde keer de wereldbeker-afdaling in Val Gardena op zijn naam gebracht. De Amerikaanse skiër, die ook in 2006 en 2012 de beste was, hield Kjetil Jansrud in het Italiaanse skioord 0,31 achter zich.

Voor de 32-jarige Nyman is het bovendien pas zijn derde WB-zege in totaal. Naast de drie overwinningen in Val Gardena haalde hij drie keer het podium in het Amerikaanse Beaver Creek.

Nyman ging in Italië als zevende naar beneden. Lange tijd kwam er niemand in de buurt van de tijd van de Amerikaan, die na een ijzersterk eerste deel zijn snelheid onderin knap vast wist te houden. De Noor Jansrud, de winnaar van de eerste twee afdalingen, ging als 21ste van start en maakte het nog wel even spannend, maar kwam uiteindelijk tekort om Nyman te verslaan. Nummer drie Dominik Paris had al een achterstand van 1,15 op Nyman.

Flinke valpartij Scheiber

Florian Scheiber ging hard onderuit op de snelle piste en moest per helikopter naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar werd bij de Oostenrijker een lichte hersenschudding geconstateerd.

Marvin van Heek liet de wedstrijd aan zich voorbijgaan. De Nederlander, net terug van een rugblessure, kwam donderdag tijdens de training ten val en besloot een dag later niet te starten.

Nyman wint in Val Gardena

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl