NOS Sport

Sportploegen vermaken zich met kerstfilmpjes

Het is een terugkerend fenomeen: de online kerstfilmpjes van sportploegen. Wielerploeg Team Sky laat Geraint Thomas rondrijden met een heleboel fietsbellen op zijn stuur. Met behulp van stickers op de vloer, moet Thomas een kerstliedje proberen te spelen.

Dan FC Barcelona. De Spaanse club heeft er een heleboel gemaakt. Te veel om hier allemaal te laten zien. Dan maar de 'making of'. Want Messi, Neymar en Suárez met een kerstmuts op, is al een kerstgedachte op zich.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Bij de NBA is de kerstboodschap een traditie. Al vele jaren sieren ze de decembermaand op met fraaie montages. Maar dit jaar worden er door de spelers géén cadeautjes gegeven...

Kerstmis in Australië wordt gevierd in korte broek en t-shirt. Het is daar in december namelijk zomer. Bij wielerploeg Orica kunnen ze hun lol op. Jens Mouris krijgt van de kerstman een bierpul. Mathew Hayman moet het doen met een shirt van AC/DC.

Queens Park Rangers, de Engelse voetbalclub waar ook Leroy Fer speelt, doet ook een flinke duit in het kerstzakje. Zij vermaken zich met 'Merry Christmas Everybody' van Slade.

En als laatste: er is geen bewegend beeld van, maar de kersttrui van Ronald Koeman is te mooi om hem niet mee te nemen in dit overzicht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl