André Bolhuis en Gerard Dielessen willen de Europese Spelen van 2019 organiseren
NOS Sport

NOC*NSF overweegt Europese Spelen 2019 te organiseren

NOC*NSF onderzoekt of het mogelijk is om in 2019 de Europese Spelen naar Nederland te halen. Het vierjaarlijks evenement wordt in 2015 voor het eerst gehouden in Bakoe. Volgens de sportkoepel is er met de organisatie van het evenement zo'n 100 miljoen euro gemoeid.

Het Europees olympisch comité EOC heeft al enthousiast gereageerd op de gepresenteerde aanpak, zegt NOC*NSF

De bedoeling is dat er vooral gebruik wordt gemaakt van bestaande accommodaties. In Bakoe staan in 2015 twintig sporten op het programma, waaronder atletiek, zwemmen, voetbal en wielrennen. Ook niet olympische sporten als karate en sambo, een Russische vechtsport, staan op de rol in Azerbeidzjan.

We zijn toe aan een groot en volwassen multisportevenement

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF

Voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF ziet er de uitdaging wel van in om sporters uit 49 Europese landen in Nederland te ontvangen. "Na de organisatie van succesvolle topsportevenementen in de afgelopen twintig jaar en na de eveneens succesvolle Europese Jeugdspelen in Utrecht in 2013, zijn we toe aan een groot en volwassen multisportevenement", zegt hij op de website van de sportkoepel.

"We winnen veel met sport in Nederland. De topsportevenementen die in Nederland zijn georganiseerd, zijn waardevol gebleken voor de Nederlandse samenleving en helpen ons om Nederland met sport een stukje beter te maken."

Ook Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF, is enthousiast over het idee. “Nederland heeft een prachtig track-record in het organiseren van evenementen. De NOC*NSF-aanpak maakt het mogelijk om deze Europese Spelen voor rond de 100 miljoen te organiseren.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl