De aanval op de school duurde ruim 7 uur
NOS Nieuws

Verdachten van aanslag school Pakistan opgepakt

In Pakistan zijn zeker vier mensen opgepakt in verband met de bloedige aanslag op een school, waarbij zeker 155 doden vielen. De vier zijn opgespoord via een simkaart die een van de terroristen zou hebben gebruikt tijdens de aanslag.

De kaart stond geregistreerd op naam van een van de verdachten, een vrouw. Ook een lokale handelaar in mobiele telefoons is gearresteerd, meldt de Pakistaanse krant Dawn. De verdachten zijn opgepakt in de oostelijke stad Hasilpur.

Gisteren werd bekend dat de politie in Karachi twee Talibanstrijders heeft opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de planning van de aanslag op de school, waar vooral kinderen van militairen les krijgen.

Verdachten van aanslag school Pakistan opgepakt

Drie dagen geleden pleegden zelfmoordterroristen van de Pakistaanse Taliban een aanval op de militaire school in de noordwestelijke stad Peshawar. Volgens een woordvoerder was de aanval een reactie op operaties van het leger die tegen de Taliban gericht zijn. Zeker 135 kinderen kwamen om.

Een dag na het bloedbad hief de Pakistaanse premier Nawaz Sharif het verbod op de doodstraf voor terroristen op. Na de aanslag valt het leger voortdurend stellingen aan van de Taliban.

In de nacht van woensdag op donderdag werden zeker 57 strijders gedood. Het leger meldde vandaag dat het zeker 32 strijders in het grensgebied met Afghanistan heeft gedood bij een hinderlaag, en zeker 27 bij gevechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl