NOS Nieuws

Samsom: zware stresstest doorstaan

  • ANP
    PvdA-leider Samsom bij het torentje van premier Rutte

Het was me het weekje wel, beaamt PvdA-leider Samsom na afloop van het Kamerdebat over de kabinetscrisis tegenover NOS-verslaggever Wilco Boom. Lichtpuntje is dat het kabinet volgens hem heeft aangetoond dat het een zware stresstest kan doorstaan.

"Ik had dat liever op een andere manier laten zien. Maar soms gebeurt er iets waardoor je hard moet gaan werken aan een oplossing. Dat hebben we gedaan en ik ben blij dat we die hebben gevonden."

Samsom vertelt dat premier Rutte en hij er veel voor moesten doen. "We hebben elkaar 50 uur achter elkaar continu gezien of gesproken." En daarbij is volgens hem duidelijk geworden "dat we allebei het commitment voelen om dit project af te maken."

Stevige gesprekken

Het ging ook ergens over, vindt de PvdA'er. "Over de rechten van patiënten en mogelijkheden om de zorg te verbeteren en over de positie van zorgverzekeraars. Als je daarvoor soms stevige gesprekken moet voeren, dan doen we dat."

Samsom vindt niet dat de ontstane problemen de schuld zijn van senaatsfractievoorzitter Barth. "Nee hoor. Ik was ergens een week van tevoren op de hoogte van hoe dit zou kunnen aflopen. Helaas hebben we niet de tijd gevonden om al een oplossing te bereiken, maar uiteindelijk is het toch goed gekomen."

Hij zegt dat hij als partijleider uiteindelijk verantwoordelijk is. "Als er een probleem ontstaat, ben ik verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl