Russell Westbrook (l) kan het schot van Stephen Curry niet stoppen

Golden State gaat weer verder met winnen

Golden State Warriors heeft het thuisduel met Oklahoma City Thunder gewonnen. De ploeg uit Oakland versloeg de gasten met 114-109. Afgelopen woensdag kwam er een einde aan een imposante zegereeks van de Warriors. Zestien wedstrijden op rij werden er gewonnen, maar Memphis Grizzlies beëindigde de reeks.

Afgelopen nacht pakte Golden State, koploper in de Western Conference, de draad weer op. Al keek het na het eerste kwart wel tegen een 40-32 achterstand aan, maar deze was in het tweede kwart al weggewerkt. Aan de hand van topscorer Stephen Curry (34 punten) kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Blessure Durant

Bij Oklahoma sloeg de angst om het hart toen Kevin Durant hinkend naar de kant moest. De forward, in de eerste helft al goed voor 30 punten, ging bij een schotpoging aan het eind van het tweede kwart door zijn enkel en bleef daarna uit voorzorg aan de kant. Na afloop bleek dat Durant een lichte verzwikking had.

Durant, meest waardevolle speler van het vorige NBA-seizoen, miste het eerste deel van het huidige seizoen door een breuk in zijn rechtervoet. Mocht hij weer lange tijd aan de kant staan, is dat een behoorlijke aderlating voor Oklahoma. Sinds de terugkeer van Durant en Westbrook, die met een gebroken vinger aan de kant stond, verloor de ploeg slechts één keer.