Michael van Gerwen na een gewonnen leg tegen Joe Cullen
NOS Sport

Van Gerwen wint en Klaasen klopt Kist

Michael van Gerwen heeft in de eerste ronde van het WK darts (PDC) in Londen met 3-1 gewonnen van Joe Cullen. De wereldkampioen uit Brabant worstelde meer met zichzelf dan met zijn Engelse opponent.

De openingsleg zette helaas niet de toon voor de wedstrijd. Van Gerwen stond na negen darts op 32, maar moest de leg toch laten aan Cullen, die 161 uitgooide. 'Mighty Mike' hield daarna zijn leg. Beide spelers hadden vervolgens grote moeite om de leg te winnen die ze begonnen. Omdat Van Gerwen dat in de tweede set een keer wel deed, kwam hij op een 2-0 voorsprong.

Van Gerwen vindt iets van 'oude' vorm

Cullen gaf niet op en sleepte de derde set binnen. In de vierde zette Van Gerwen de turbo aan met onder meer 7 x 180, maar de Engelsman capituleerde opnieuw niet en kwam op 2-2 in legs met finishes van 128 en 104. De wereldkampioen wilde geen vijfde set en maakte het karwei in de vijfde leg af. Van Gerwens gemiddelde met drie pijlen was 'slechts' 96,98 en hij maakte 11 van zijn 31 dubbels.

Klaasen klopt Kist

Jelle Klaasen was eerder op de avond met 3-1 te sterk voor Christian Kist. Klaasen kende hoge pieken (twee elfdarters op rij gevolgd door een twaalfdarter), maar kende eveneens diepe dalen. Kist gooide constanter, maar zijn verzet werd in de vierde set gebroken nadat Klaasen na een 109-finish op 2-0 was gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl