NOS Sport

Reider wil ogen Nederlandse atleten openen

Reider wil de ogen openen

De Nederlandse atletiek heeft een uiterst succesvol jaar achter de rug, maar het kan altijd beter. De Amerikaanse atletiektrainer Rana Reider moet daarvoor gaan zorgen. De succescoach is toegevoegd aan de technische staf en werd vandaag officieel gepresenteerd door de Atletiekunie.

"Ik denk dat veel Europeanen niet geloven dat ze veel kunnen bereiken", zei Reider op trainingscentrum Papendal. "Het is mijn taak om ze de ogen te openen en ze te laten zien dat ze genoeg talent hebben om op topniveau te presteren."

De Amerikaan heeft in zijn loopbaan al veel gouden atleten begeleid. Zoals verspringer Dwight Philips (olympisch goud in 2004), tienkamper Brian Clay (olympisch goud in 2008) en hinkstapverspringer Christian Taylor (olympisch goud in 2012).

Eén kapitein

Voor Dafne Schippers is Reider geen onbekende. In april kwam de Europees kampioene op de 100 en 200 meter voor een hoogtestage naar Reider in Florida, samen met Nadine Visser en haar coach Bart Bennema.

"Dat was een van de mooiste leermomenten voor die meiden", zegt Bennema. "Ze zagen met hoeveel intensiteit daar werd getraind. En daar gingen ze vol in mee. Dat was een enorme opsteker." Bang dat er nu twee kapiteins op één schip zijn, is Bennema niet: "Er is maar één kapitein en dat ben ik."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl