Drie schoten op doel, twee treffers. Adil Ausassar (midden) was de man van de wedstrijd

Excelsior geeft NAC Breda pak slaag

Excelsior heeft voor het eerst sinds 2003 de kwartfinales bereikt van het KNVB-bekertoernooi. De Rotterdamse club won met 6-0 van een zeer zwak spelend NAC Breda, dat zich wel mocht beklagen over de 2-0.

Excelsior kwam al snel op voorsprong. Adil Auassar draaide zich knap vrij en vond vervolgens van ruim twintig meter de verre hoek achter Jelle ten Rouwelaar. De doelman dacht even later een eigen doelpunt van Sepp de Roover, die de bal na een corner ongelukkig tegen de borst kreeg, te voorkomen.

Volgens grensrechter Rens Bluemink was de bal de doellijn echter gepasseerd, waarop arbiter Dennis Higler de thuisploeg een tweede treffer toekende. Uit de televisiebeelden bleek niet dat het een geldig doelpunt was.

NAC blijft machteloos

NAC, dat voor rust geen enkele kans had gecreëerd, bleef ook in de tweede helft machteloos en gevaarlijk werden de Bredanaars al helemaal niet. Excelsior bleef gemakkelijk overeind en vergrootte de voorsprong simpel.

Ninos Gouriye stond met twee slimme passes aan de basis van de 3-0 (verwoestend schot Auassar) en de 4-0 (hard en laag schot Tom van Weert).

Invaller Kevin Vermeulen tekende na een voorzet van Daan Bovenberg in de slotfase voor de 5-0 en Rick Kruys wreef in de laatste minuut na defensief geklungel bij NAC nog meer zout in de Bredase wonden.

Arbiter Dennis Higler keurt het doelpunt goed, terwijl NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar (groene shirt) de bal voor de lijn houdt