Marco Reus
NOS Voetbal

Dortmund mild voor wegpiraat Reus

Borussia Dortmund toonde donderdag clementie voor zijn aanvaller Marco Reus, die zwaar moet boeten voor het jarenlang rijden zonder rijbewijs. De 25-jarige Duitse international moet als straf 540.000 euro betalen.

"Het verrast me, want ik ken Marco als een keurige jongen", zei trainer Jürgen Klopp. "Ik heb lang met hem gesproken en hij heeft ingezien dat hij fout is geweest. Goed dat hij een buitengewoon zware boete krijgt. Zodra hij die heeft betaald, zetten we er een streep onder."

Routinecontrole

De politie zette Reus in maart van dit jaar aan de kant tijdens een routinecontrole. Agenten ontdekten toen dat hij nooit rijexamen heeft gedaan. Ook was hij eerder al vijf keer geflitst vanwege te hard rijden. Volgens de Duitse zender WDR beschikte Reus over een vals Nederlands rijbewijs en had hij dat ook laten zien aan de agenten.

Naïef

Reus was berouwvol: "Ik ben heel dom en naïef geweest. Ik heb mijn lesje wel geleerd. Dit gaat mij niet meer gebeuren", liet hij optekenen in Bild.

Dortmund gelooft de aanvaller op zijn woord. "Wij kennen Marco niet alleen als een goede sportman, maar ook als een achtenswaardig mens. De club staat achter hem", zei een woordvoerster.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl