Presentatrice Linda de Mol presenteert het spelprogramma Miljoenenjacht
NOS Nieuws

Linda de Mol geen getuige in Miljoenenjachtzaak

Linda de Mol hoeft niet te getuigen in de Miljoenenjachtzaak, heeft de voorzieningenrechter bepaald. In zijn toelichting maakte de rechter duidelijk dat de klager, Arrold van den Hurk, kansloos is in deze zaak.

Van den Hurk drukte vorig jaar tijdens het spelprogramma Miljoenenjacht naar eigen zeggen per ongeluk op de rode knop, waardoor het spel stopte en hij vijf miljoen euro misliep. Maar volgens de rechtbank in Amsterdam is op de tv-beelden duidelijk te zien dat de man vol overtuiging op de rode knop slaat.

Daardoor ging hij met 125.000 euro naar huis in plaats van de felbegeerde miljoenen.

Bodemprocedure

Van den Hurk wilde De Mol, de notaris en de regisseur van Miljoenenjacht laten horen om aan te tonen dat hij niet met het spel had willen stoppen. De voorlopige voorziening loopt vooruit op een bodemprocedure waarin advocaat Peter Plasman namens Van den Hurk de gemiste miljoenen gaat opeisen van tv-producent Endemol of de Postcodeloterij, die ook bij Miljoenenjacht is betrokken.

Als hij geen geld krijgt, wil de klager het recht om het spel alsnog uit te spelen.

De rechter schaarde zich vanmiddag achter het oordeel van Endemol dat het in een spelprogramma gaat om wat de kandidaat doet als het er echt op aankomt. "Door op de rode knop te drukken heeft hij het bod van de bank geaccepteerd en was het spel voor hem afgelopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl