Terreurorganisatie Boko Haram ontvoerde eerder honderden schoolmeisjes uit het dorp Chibok
NOS NieuwsAangepast

Boko Haram ontvoert zeker 185 vrouwen en kinderen

De terreurbeweging Boko Haram heeft zondag zeker 185 vrouwen en kinderen ontvoerd uit een dorp in het noordoosten van Nigeria. Bij de bestorming van het dorp Gumsuri zijn meer dan dertig mensen om het leven gekomen.

Bij eerdere aanvallen zijn verschillende communicatietorens in de regio vernield, vandaar dat het nieuws nu pas naar buiten komt. Overlevenden hebben vier dagen na de aanval de stad Maiduguri bereikt.

Volgens ooggetuigen vielen gewapende mannen in pick-uptrucks het dorp van twee kanten aan. Ze schoten de mannen neer en namen de vrouwen en kinderen mee.

Verontwaardiging

Het is onduidelijk hoeveel mensen er precies zijn ontvoerd. Volgens CNN zijn het er 185 en de BBC meldt dat om minstens 200 vrouwen en kinderen gaat. Een lokale functionaris heeft tegen CNN gezegd dat de helft van het dorp Gumsuri is verwoest door brandbommen.

Dit jaar ontvoerde Boko Haram in dezelfde regio al honderden meisjes wat leidde tot grote internationale verontwaardiging. Die meisjes zijn nog altijd niet terecht. Ze zijn volgens de terreurbeweging verkocht als slaven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl