Doelman Martin Hansen mist het duel met Heerenveen
NOS Voetbal

ADO mist doelman Hansen tegen Heerenveen

ADO Den Haag kan in het laatste duel voor de winterstop niet beschikken over doelman Martin Hansen. De Deense keeper brak woensdag op de training de pink van zijn linkerhand en moet het duel met sc Heerenveen aan zich voorbij laten gaan.

Door de blessure van Hansen treedt ADO aan met reservedoelman Robert Zwinkels in de basis. Coach Henk Fraser moest het ook stellen zonder de geschorste Roland Alberg.

Heerenveen mist alleen Buijs

Trainer Dwight Lodeweges van sc Heerenveen heeft, op Jordy Buijs na, een fitte spelersgroep tot zijn beschikking. Na acht keer op rij niet te hebben gewonnen, stapte Heerenveen vorige week tegen NAC weer eens met een zege van het veld. Lodeweges maakt er vrijdag graag twee op een rij van. "Dan hebben we 24 punten en staan we er goed voor."

Tijdens het duel staan de twee topscorers van de eredivisie tegenover elkaar: Mark Uth van Heerenveen en Michiel Kramer van ADO. Beide spitsen scoorden al elf keer. "Het is klasse wat Mark laat zien, maar dat kan ook dankzij zijn ploeggenoten. Uiteindelijk blijft het een teamprestatie", aldus Lodeweges.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl