Jeffrey Bruma glijdt uit tegen Feyenoord en kan daardoor de 0-1 niet voorkomen
NOS Voetbal

Nog één duel voor 'verkouden' grasmat PSV

Ook na de topper tegen Feyenoord was de nieuwe grasmat van PSV onderwerp van gesprek. Het veld was beschadigd en spekglad en daardoor een bron van ergernis. Na de winterstop moet dat probleem verleden tijd zijn.

Kees Haaksman, directeur van de verantwoordelijke grasfirma Agterberg, stelt dat het gras verkouden is en rust nodig heeft. Zaterdag is er echter nog de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, voordat de winterstop ingaat. "Nog één duel doorkomen. Dan kan het gras herstellen", aldus Haaksman.

We doen het met dezelfde mensen met wie we jarenlang de beste grasmat van Nederland hadden. Het is een verkoudheid, meer niet.

Kees Haaksman, verantwoordelijk voor het gras in het Philips Stadion

Funest: drie thuisduels in zeven dagen

In november kreeg PSV voor de tweede maal dit jaar een nieuwe grasmat. Volgens Haaksman is gras - net als mensen - kwetsbaar in een andere omgeving en daardoor ziek geworden. Rust is de enige remedie, maar met drie thuisduels in zeven dagen was daar bij PSV geen enkele sprake van.

Ondanks klachten van doelman Jeroen Zoet ("het halve veld lag in de kleedkamer") en trainer Phillip Cocu ("dit moet beter"), ziet Haaksman perspectief. "Ik kan bijna met zekerheid zeggen dat het veld er door te kunnen rusten over twee, drie weken heel anders uitziet."

"We werken er met man en macht aan", gaat hij verder. "De lampen gaan erop, er wordt gemest. We doen het met dezelfde mensen met wie we jarenlang de beste grasmat van Nederland hadden. Het is een verkoudheid, meer niet."

Cocu hekelt de grasmat van PSV

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl