Frank de Boer
NOS Voetbal

De Boer: ik wil de beker nu wel een keer winnen

Voor trainer Frank de Boer is de competitie belangrijker dan het bekertoernooi, maar dat wil niet zeggen dat hij spelers gaat sparen in het bekerduel met Vitesse. "Ik heb twee keer in de Kuip voor de finale gestaan, was er dus al dichtbij. Nu wil ik hem wel een keer winnen."

Zover is het voorlopig nog niet, maar De Boer neemt het duel in de achtste finales zeer serieus en wil zijn vaste opstelling niet te veel wijzigen. "Ik denk dat onze spelers fysiek sterk genoeg zijn om twee duels in vier dagen tijd te spelen", blikte De Boer vooruit op het duel tegen Vitesse. Komende zondag moet Ajax het in de competitie opnemen tegen Excelsior.

Ajax treedt vanavond aan met een bijna fitte selectie. De Boer mist alleen spits Kolbeinn Sigthórsson die in het competitieduel met Willem II een gescheurde enkelband opliep.

Vitesse leeft onder zijn stand

De Boer won eerder dit seizoen al met 4-1 van Vitesse, maar verwacht het in het bekerduel toch lastig te gaan krijgen. "Vitesse leeft onder zijn stand. Het is een heel goed voetballende ploeg. Als je niet geconcentreerd en niet fel genoeg bent, dan kun je zomaar weggetikt worden."

Als je niet geconcentreerd en niet fel genoeg bent, dan kun je zomaar weggetikt worden.

Frank de Boer

Toch ziet de Amsterdamse coach genoeg zwaktes bij de Arnhemmers om van te profiteren. "Ze zijn heel wisselvallig, ook in wedstrijden zelf. Dat moet een gebrek aan concentratie zijn."

Door tegenvallende resultaten maakt Vitesse, voorafgaand aan de competitie bestempeld als outsider voor de titel, geen kans meer op het kampioenschap. Daarom zal Vitesse er volgens De Boer ook alles aan gelegen zijn zich wel te plaatsen voor de kwartfinales van de beker.

Mooie prijs

Dat vermoeden werd door Vitesse-trainer Peter Bosz onderstreept. "De beker is nog net zo belangrijk als aan het begin van het seizoen", aldus de coach, "Het is een mooie prijs die we kunnen pakken. We hebben nu twee hordes genomen, donderdag volgt de derde."

Bosz kan in het duel met de Amsterdammers niet beschikken over de verdedigers Arnold Kruiswijk en Dan Mori. Ook Piet Velthuizen is niet van de partij. Rochdi Achenteh kreeg dinsdag op de training een schop en is een twijfelgeval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl