De politie heeft genoeg bewijs gevonden om Savile aan te klagen voor kindermisbruik

Excuses politie aan slachtoffers Savile

In het Engelse graafschap North Yorkshire heeft de politie excuses aangeboden aan slachtoffers van de pedoseksuele tv-presentator Jimmy Savile. De korpsleiding geeft toe dat er in het verleden fouten zijn gemaakt, waardoor Savile nooit gepakt is voor kindermisbruik.

Savile overleed in 2011. Pas na zijn dood werd bekend dat hij honderden kinderen seksueel heeft misbruikt. De politie zegt nu dat er verschillende kansen zijn gemist om een onderzoek naar Savile te starten, toen hij nog leefde. Dat zou komen door een gebrekkige organisatie. Er is geen informatie bewust achtergehouden.

Onderzoek

Onderzoek van de politie in de afgelopen maanden heeft genoeg bewijs naar voren gebracht, waardoor Savile en een bevriende oud-burgemeester hadden kunnen worden veroordeeld. 35 slachtoffers van de mannen hebben zich gemeld bij de politie in North Yorkshire. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tussen 1958 en 1998.

"Het is erg jammer dat er geen gerechtigheid kan plaatsvinden, omdat de verdachten allebei zijn overleden", schrijft een politiecommissaris in een verklaring. "Toch hoop ik dat de slachtoffers het een plekje kunnen geven, nu wij uitgebreid onderzoek hebben gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl