Pablo Barrientos viert de 1-0 van San Lorenzo tegen Auckland City in de halve finale van het WK voor clubs.

San Lorenzo moeizaam naar finale

San Lorenzo heeft door een 2-1 zege op Auckland City FC de finale bereikt van het WK voor clubteams in Marrakesh. De Argentijnen stelden hun plaats in de eindstrijd, waarin ze zaterdag Real Madrid treffen, pas in de verlenging veilig.

Auckland trad aan met twee spelers met Nederlandse roots (aanvaller Ryan de Vries en doelman Tamati Williams) én met voormalig Roda JC-speler Ivan Vicelich.

In een matte eerste helft kwam San Lorenzo vlak voor rust op 1-0 (volley Pablo Barrientos). De Nieuw-Zeelandse semi-profs maakten twintig minuten voor tijd uit een van de spaarzame counters gelijk (Angel Berlanga scoorde uit een moeilijke hoek na een assist van De Vries). Kort daarna rook San Lorenzo aan de 2-1, maar Martin Cauteruccio schoot op de lat. Ook Auckland kreeg een kans op 2-1, maar Emiliano Tade raakte de bal verkeerd toen hij in kansrijke positie uithaalde.

In de verlenging schoot Mauro Matos de winnaar van de Copa Libertadores weer op voorsprong. De Argentijn kreeg de bal voor de voeten na een verdedigingsfout en kon simpel scoren. In de slotminuut had Tim Payne voor een daverende verrassing kunnen zorgen, maar zijn schot belandde op de paal.

Romeo Castelen wordt zesde met zijn club

Eerder op de avond legde ES Sétif beslag op de vijfde plaats. De Algerijnse formatie won na strafschoppen van de kampioen van Azië, Western Sydney Wanderers.

Oud-international Romeo Castelen opende binnen vijf minuten op schitterende wijze de score voor de Australiërs met een poeier in de verre kruising. Daarmee was hij de eerste Nederlander die doel trof op een WK voor clubs sinds Clarence Seedorf. Seedorf schoot AC Milan in 2007 naar de finale met een goal tegen het Japanse Urawa Red Diamonds.

Na rust bogen de Algerijnen binnen tien minuten de achterstand om in een 2-1 voorsprong. In de slotminuten dwong Western Sydney toch een strafschoppenserie af. Daarin werden liefst zeven pogingen gemist, maar uiteindelijk trok Sétif met 5-4 aan het langste eind.