NOS Voetbal

Cocu: natuurlijk zegt dit iets

Cocu: dit zegt wel iets

Feyenoord was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar uiteindelijk sleepte PSV toch de overwinning uit het vuur. Juist die mentale weerbaarheid vervulde PSV-trainer Phillip Cocu met trots.

"Feyenoord was voor rust duidelijk de betere. In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij. Ik had na de 3-2 niet het gevoel dat zij een goal zouden maken, maar die valt dan wel. De wijze waarop we vervolgens alsnog de 4-3 maken, is geweldig."

In de rust moest Cocu zijn spelers een spiegel voorhouden. "Je moet de schroom van je afgooien, brengen wat Feyenoord brengt en je moet erin geloven", gaf Cocu zijn spelers mee. "Dat deden ze uitstekend."

Door op de valreep toch de zege binnen te slepen vergroot PSV het gat met Feyenoord tot liefst twaalf punten. "Vandaag was voetballend niet onze allerbeste wedstrijd. Maar we laten wel zien dat we mentaal weerbaar zijn. We hebben nu in topwedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord laten zien dat we in staat zijn om iets anders te brengen als de wedstrijd erom vraagt. Dit was een topper waar alles in zat. Natuurlijk zegt dat iets."

Er is nog niks gespeeld. Als we zaterdag niet winnen, dan was dit allemaal voor niks.

Luuk de Jong over de titelstrijd met Ajax
De Jong: er is nog niks gespeeld

De Jong: zó lekker

"Dit is zo'n lekkere overwinning", kraaide Luuk de Jong na de spectaculaire wedstrijd. De spits, die een moeizame start kende in Eindhoven, kroonde zich met drie doelpunten tot man van de wedstrijd.

"We begonnen niet goed. Tactisch stond het niet goed, waardoor Feyenoord er een paar keer heel makkelijk doorheen kwam", erkende De Jong, die zijn ploeg in de tweede helft veel beter voor de dag zag komen. "Dan krijg je zo'n heerlijke voorzet van Memphis (Depay) en van Jetro (Willems) en kun je scoren. Dat is heerlijk."

Van een beslissing in de eredivisie wilde De Jong niets horen. "Er is nog niks gespeeld. Als we zaterdag niet winnen, dan was dit ook allemaal voor niks."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl