De fans van Borussia Dortmund zagen hun ploeg in eigen huis weer niet winnen. Tegen VfL Wolfsburg werd het 2-2

Wolfsburg in slotfase naast Dortmund

Borussia Dortmund blijft ondanks een 2-2 gelijkspel tegen VfL Wolfsburg (de nummer twee in de Bundesliga) in de gevarenzone van de Bundesliga bivakkeren. Dortmund staat zestiende.

Nadat beide ploegen in de openingsfase al een enorme kans hadden laten liggen, kwam Dortmund op voorsprong door Pierre-Emerick Aubameyang, die een voorzet van Ciro Immobile binnen knalde. Wolfsburg, met Bas Dost in de basis, kwam na een half uur langszij door Kevin de Bruyne. De Belg schoot een vrije trap over de muur, maar doelman Mitchell Langerak had de bal moeten hebben.

Ook na rust golfde het spel op en neer in Dortmund en leek Immobile de matchwinner te worden. Een kwartier voor tijd schoot hij van 23 meter hard raak. Naldo voorkwam vlak voor tijd dat Dortmund uit de gevarenzone klom. De Braziliaan kopte ongehinderd (na een goed blok van Dost) raak uit een hoekschop.

Goede zaken Mönchengladbach

Op respectabele achterstand van Herbstmeister Bayern München (42 punten) en naaste belager VfL Wolfsburg (31 punten) klom Borussia Mönchengladbach naar de derde plaats in de Bundesliga. Met verdediger Roel Brouwers opnieuw in de basis wonnen die Fohlen met 3-1 van hekkensluiter Werder Bremen. Eljero Elia ontbrak bij de Noord-Duitsers.

Mönchengladbach passeerde op doelslado Bayer Leverkusen, dat dankzij Stefan Kiessling Hoffenheim in de slotfase op de knieën kreeg 1-0. Klaas-Jan Huntelaar scoorde niet, maar won met Schalke 04 in de slotfase wel met 2-1 van Paderborn.

Spektakel in Frankfurt

De slotfase werd Hertha BSC van trainer Jos Luhukay juist fataal. In een spectaculair duel in Frankfurt kwam de ploeg uit Berlijn tien minuten voor tijd dankzij oud-FC Twentespeler Peter Niemeyer op een 4-2 voorsprong. De man van de wedstrijd werd echter Eintracht-spits Alexander Meier, die de thuisploeg met twee treffers in blessuretijd alsnog een punt schonk: 4-4.

Luhukay had geen basisplaats ingeruimd voor John Heitinga. Roy Beerens viel al na 27 minuten uit.