Muamer Tankovic maakte er twee tegen NEC

Tankovic helpt AZ ronde verder

AZ is doorgedrongen tot de kwartfinales van de KNVB-beker. De Alkmaarders waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor de koploper uit de eerste divisie, NEC.

De Nijmegenaren kenden een aardige start en kregen kansen via Anthony Limbombe en Alireza Jahanbakhsh. Na een half uur was het echter toch de thuisploeg die op voorsprong kwam: na goed voorbereidend werk van Steven Berghuis schoot Muamer Tankovic op prachtige wijze via de lat binnen.

Weer Tankovic

In de tweede helft dacht AZ de wedstrijd te beslissen. Een een-tweetje tussen Mattias Johansson en Aron Jóhannsson kon alleen maar met een overtreding gestuit worden, waarna opnieuw Tankovic de toegekende strafschop benutte.

De thuisploeg weigerde het duel echter in het slot te gooien en na een blunder van Johansson, die faliekant over de bal maaide, maakte Limbombe de aansluitingstreffer. De Alkmaarders bleef echter een verlenging bespaard.