NOS Voetbal

Feyenoord als underdog op bezoek bij PSV

Vermeer en Rutten gaan naar Eindhoven om te winnen

Kenneth Vermeer heeft weinig goede herinneringen aan zijn laatste bezoek in het PSV-stadion. Vorig seizoen maakte hij, toen nog als keeper van Ajax, een opzichtige fout tegen PSV, waardoor de ploeg uit Eindhoven op voorsprong kwam en uiteindelijk won met 4-0.

Vanaf dat moment kende de 28-jarige keeper een periode met fouten en belandde hij uiteindelijk op de bank bij de Amsterdammers. Na een seizoen als tweede keeper vond Vermeer het genoeg en maakte hij de overstap naar Rotterdam.

Als mens maak je fouten, maar het liefst zo weinig mogelijk.

Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer

Vermeer gaat nu voor het eerst met Feyenoord naar Eindhoven. "Vorig jaar had ik een mindere fase", vertelt de keeper. "Als mens maak je fouten, maar je probeert er zo weinig mogelijk te maken."

Feyenoord-trainer Fred Rutten is tevreden over zijn ploeg en vindt ook dat PSV zich afgelopen jaar goed heeft ontwikkeld. "Het lijkt stabieler daar", vertelt hij. "Ze hebben een uitstekende omschakeling en veel snelheid. In Nederland heeft PSV zeker de beste selectie."

Kampioenschap

Om nog enig zicht te houden op de landstitel, moet Feyenoord vanavond winnen. "We gaan er ook naar toe om te winnen", zegt Vermeer. "Zelfs als we verliezen en dan twaalf punten achter staan, moeten we niet opgeven. Zolang het kan, moet je streven naar het hoogst haalbare."

Trainer Rutten heeft dezelfde mening als zijn keeper. "Als wij winnen, dan winnen we het seizoen nog niet", zegt hij. "Als we niet winnen, is er een afstand, maar er zijn dan nog achttien wedstrijden te spelen. Als wij ons zo blijven ontwikkelen, weet je nooit hoe een seizoen loopt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl