Minister Asscher arriveert bij Algemene Zaken
NOS Nieuws

Overleg zorgcrisis weer verder

In Den Haag praten de coalitiepartijen weer verder over het politieke probleem dat is ontstaan nadat de Eerste Kamer gisteren het voorstel heeft verworpen voor een zorgpolis met beperkte artsenkeuze.

Op het ministerie van Sociale Zaken is de top van de PvdA bijeen. Ook aangeschoven is Marijke Linthorst, een van de drie senatoren die gisteren tegen stemden.

Bijlage

Volgens ingewijden wordt er gewerkt aan een oplossing waarbij het voorstel zo snel mogelijk opnieuw wordt ingediend bij de Tweede Kamer, en daarna bij de Eerste Kamer. Bij de wet komt een bijlage, waarmee de bezwaren van de dissidenten weggenomen moeten worden.

Ook minister Schippers kwam naar Sociale Zaken. Na minder dan een uur verliet ze het ministerie weer.

Verschillende hoofdrolspelers, onder wie vicepremier Asscher en minister Dijsselbloem, kwamen vanmorgen naar het ministerie van Algemene Zaken. Op de vraag of er een oplossing komt zei Dijsselbloem: "vast en zeker".

Europa

Later zei Dijsselbloem dat hij op Algemene Zaken niet over de zorgcrisis had gesproken, maar over Europa. "Daar zijn alle problemen opgelost", grapte hij.

Asscher, die al snel weer naar een overleg in de Tweede Kamer moest, zei toen hij buiten kwam: "We werken aan een oplossing. Als we wat te melden hebben hoort u het."

Gisteravond werd er tot middernacht overleg gevoerd tussen VVD en PvdA, maar zonder resultaat. Premier Rutte wilde weinig kwijt over de impasse, PvdA-leider Samsom zei alleen dat er gezocht wordt naar een oplossing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl