NOS Nieuws

Burgemeester: te voet Roermond uit

Centrum van Roermond afgesloten na brand

De burgemeester van Roermond heeft een noodverordening afgekondigd, na de brand van gisteravond waarbij asbest is vrijgekomen. In de verordening staat dat iedereen in de gevarenzone van de stad op aanwijzing van de politie of brandweer het centrum moet verlaten. Voor inwoners van het gebied en mensen die er werken, maakt de gemeente een uitzondering.

Cammaert wil mensen die nu nog in het gebied zijn de mogelijkheid geven om eruit te komen. "Dat gaan we ook toestaan, te voet. Mensen die er weer in willen, en er wonen, moeten er ook nog in kunnen komen. Daar hebben we het advies aan gegeven; als je terug bent thuis, spoel even je schoenen af."

De burgemeester benadrukt dat mensen moeten binnenblijven als ze niet per se hun huis uit hoeven. "Maar we moeten niet te dogmatisch zijn, als het mag van de deskundigen, laten we het toe."

Mensen die werken in het gebied, mogen gewoon naar hun werk, zegt Cammaert. "Alleen te voet, geen wagens, want die rijden de asbestdeeltjes stuk en dat is gevaarlijk."

Volgens de burgemeester is het een goede zaak dat het geregend heeft vannacht, omdat de asbestdeeltjes dan van de daken spoelen.

Als het licht is, worden eerst de omgeving van het station en de doorgaande wegen naar Roermond schoongemaakt.

'Brandweer maakt auto's schoon'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl