Premier Rutte wil dat betrokkenen een oplossing vinden voor de problemen die zijn ontstaan door de gesneuvelde zorgwet.
NOS NieuwsAangepast

Nog geen oplossing gesneuvelde zorgwet

De coalitie is er nog niet in geslaagd een oplossing te vinden voor het politieke probleem dat is ontstaan na het sneuvelen van het zorgplan van minister Schippers. Vandaag wordt er verder gepraat.

"Betrokkenen werken nu aan een oplossing. Laat duidelijk zijn dat het van heel groot belang is dat die oplossing er gaat komen", zei premier Rutte na een meer dan acht uur durend crisisberaad in het Torentje.

Rutte wilde verder rond middernacht weinig kwijt over de ontstane impasse. Hij benadrukte dat het in de politiek "ontzettend belangrijk is dat afspraken die we maken met elkaar worden nagekomen". "Op dat punt is het duidelijk dat er vandaag iets heel erg mis is gegaan."

PvdA-leider Samsom zei na afloop dat er gezocht wordt naar een oplossing. "Er is altijd zicht op een oplossing", aldus Samsom.

Rutte: er is iets heel erg misgegaan

Dinsdag is de hele dag rondom het Binnenhof overleg geweest, nadat drie PvdA-senatoren een belangrijke wet van Schippers, de beperking van de vrije artsenkeuze, in de Eerste Kamer hadden weggestemd. De VVD-top en de PvdA-top vergaderden in de avond eerst op aparte locaties; de VVD in het Torentje, de PvdA bij Sociale Zaken. Samsom en Asscher kwamen vervolgens weer naar het Torentje. Rond half elf werden ook de drie bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP in een uurtje bijgepraat.

De hele Eerste Kamerfractie van de PvdA wil praten met Schippers over haar gesneuvelde zorgplan. Volgens PvdA-fractievoorzitter Barth heeft de fractie er vertrouwen in dat de kwestie kan worden opgelost.

Samsom: altijd zicht op een oplossing

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl