Martijn Barto, Mohamed El Makrini en Albert Rusnak vieren de winst.

Cambuur door in beker na zege bij Heracles

SC Cambuur heeft ten koste van Heracles Almelo de kwartfinales van de KNVB-beker bereikt. De ruim een uur met tien man spelende Friezen wonnen de uitwedstrijd verdiend met 3-0.

Met een vlammend schot zette aanvoerder Mohamed El Makrini Cambuur na een kwartier verdiend op voorsprong. Heracles kwam aanvankelijk niet in het spel voor en de kans die het halverwege de eerste helft bijna kreeg, werd in de kiem gesmoord door Lucas Bijker. Hij haalde de doorgebroken Thomas Bruns net voor de zestien neer en moest met een rode kaart vertrekken. Op slag van rust zag Heraclied Oussame Tannane een vrije trap op de paal belanden.

Gepruts Heracles

Heracles slaagde er ook na rust niet in de man-meer-situatie uit te buiten. Integendeel, want gepruts in de verdediging bij een corner leverde El Makrini zijn tweede kans op, en zijn tweede treffer. Toen Calvin Mac-Intosh na een uur bij een corner de bal snoeihard tegen de touwen kopte, was de wedstrijd gespeeld. Van de Streek miste daarna nog een grote kans om er 4-0 van te maken.