NOS Sport

Amerikaanse topcoach Reider naar Atletiekunie

Rana Reider over Dafne Schippers

De Atletiekunie heeft de technische staf versterkt met de Amerikaanse topcoach Rana Reider. Hij is vooral bekend als coach van olympisch kampioenen Dwight Phillips (verspringen), Christian Taylor (hinkstapspringen) en Brian Clay (tienkamp).

Reider was tot voor kort werkzaam bij de Britse atletiekbond.

Schippers kent Reider

De Nederlandse topsprintster Dafne Schippers kent Reider al. Afgelopen april liep ze drie weken stage bij de Amerikaanse coach.

Reider gaat op Papendal aan de slag met een eigen trainingsgroep, maar zal ook nauw samenwerken met de andere bondscoaches op met name de sprint en de explosieve onderdelen. Reider gaat tevens de Nederlandse atletiekbond adviseren op het gebied van de ontwikkeling van topsportprogramma's en de optimale voorbereiding op de Olympische Spelen van 2016.

Het is een unieke kans die we met hulp van NOC*NSF hebben kunnen grijpen.

Ad Roskam, technisch directeur Atletiekunie

Technisch directeur Ad Roskam denkt dat de atletiek in Nederland veel profijt kan hebben van de ervaring en kennis van Reider. "Het is een unieke kans die we met hulp van NOC*NSF hebben kunnen grijpen", reageerde hij maandag verheugd.

Maurits Hendriks, de technisch directeur van NOC*NSF, liet weten dat er binnen de sportkoepel niet lang hoefde te worden nagedacht over de verbintenis. "Rana komt uit het netwerk van Charles van Commenée, lid van ons High Performance Team. Hij heeft met hem gewerkt in Engeland. Als een coach van dit kaliber te kennen geeft in Nederland te willen werken, zijn wij bereid mee te doen."

"Het zegt ook iets over de potentie van onze atleten dat hij hierheen wil komen. De Nederlandse atletiek is volop in beweging en met de komst van deze coach wordt daar weer een nieuwe dimensie aan toegevoegd", aldus Hendriks.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl