Taxichauffeurs veroorzaken honderden kilometers file rond Parijs
NOS Nieuws

Taxichauffeurs blokkeren Parijs

De ochtendspits in Parijs vergt doorgaans al veel geduld van automobilisten, maar vandaag is het helemaal bar en boos. Taxichauffeurs in Parijs blokkeren de ring rond de Franse hoofdstad. Ze zijn woedend dat een Parijse rechtbank de alternatieve taxidienst UberPOP niet heeft verboden.

De actie lijkt succesvol, want het is stil in het centrum van de Franse hoofdstad, zegt correspondent Ron Linker. "Normaal gesproken hoor je hier toeterende auto's. Ik hoorde dat het verkeer helemaal vaststaat op de rondweg. In Nederland staat er in de spits zo'n 300 kilometer file, dat staat hier nu alleen al rond Parijs."

In Nederland staat er in de spits zo'n 300 kilometer file, dat staat hier nu alleen al rond Parijs.

Correspondent Ron Linker

De chauffeurs zijn boos omdat UberPOP toch mag doorrijden. In eerste instantie verbood de rechter de taxidienst, maar moederbedrijf Uber ging daartegen in beroep. Tot er een nieuwe uitspraak ligt, mag UberPOP van de rechter doorgaan.

De taxichauffeurs vinden dat UberPOP zich schuldig maakt aan oneerlijke concurrentie. Dat de taxidienst voorlopig mag doorrijden, is volgens Linker slechts "uitstel van executie", omdat de kans aanzienlijk is dat er op termijn weer een verbod komt. "Maar dat was niet genoeg voor de gewone taxichauffeurs, dus wordt er vandaag gestaakt."

Nederland

In Nederland werd UberPOP vorige week in een kort geding verboden. De Inspectie Leefomgeving en Transport ziet UberPOP als een illegale taxidienst en eiste dat Uber stopt met het aanbieden van UberPOP. De rechter was het met de inspectie eens. Via een kort geding hoopte Uber die eis van tafel te krijgen.

Er rijden in Nederland ook chauffeurs van Uber rond met een vergunning; die dienst mag gewoon blijven bestaan.

Honderden kilometers file rond Parijs door blokkade

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl