NOS Schaatsen

Szymanski ook in Thialf snelste op schaatsmijl

  • NOS
    WB Heerenveen: uitslag 1.500 meter (m)

Jan Szymanski heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen de 1.500 meter op zijn naam geschreven in een tijd van 1.45,92. Wouter olde Heuvel reed de tweede tijd (1.46,22) en was daarmee net iets sneller dan de Amerikaan Shani Davis (1.46,33).

Het is voor de Pool, de enige schaatser die onder de 1.46 reed, zijn tweede zege van het schaatsseizoen. Szymanski was vorige week ook al de snelste in Berlijn.

Tijdens de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen in Azië werd Szymanski nog teleurstellend zevende (Obihiro) en twaalde (Seoul) op dezelfde afstand.

Nuis en Kramer

Kjeld Nuis lag lang op schema om de tijd van Szymanski te verbeteren, maar door zijn laatste ronde van 29,4 viel zijn tijd (1.46,65) tegen. Ook Sven Kramer, die zevende werd, kon niet imponeren op de schaatsmijl: 1.46,79.

Olde Heuvel: dit moet ik koesteren

Voor Olde Heuvel is het zijn derde zilveren medaille van het seizoen op de 1.500 meter. In Azië werd hij zowel in Obihori als in Seoul tweede. Olde Heuvel ontbrak in Berlijn, omdat hij samen met Kramer in Collalbo verbleef voor een trainingskamp.

Drie verschillende winnaars

Op de 1.500 meter gingen dit seizoen al drie verschillende schaatsers met de overwinning aan de haal. Nuis was de sterkste in Obihiro en de Noor Sverre Lunde Pedersen greep de winst in Seoul. Szymanski (261 punten) voert het wereldbekerklassement aan, voor Nuis (256) en Pedersen (240).

Kramer: leuk is anders

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl