NOS Schaatsen

Richardson wint 1.500 meter, Wüst opnieuw naast podium

  • NOS
    WB Heerenveen: uitslag 1.500 meter (v)

Heather Richardson heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen ook op de 1.500 meter aangenaam verrast. In Thialf noteerde de Amerikaanse een tijd van 1.53,87. Daarmee was ze ruim sneller dan nummer vier Ireen Wüst (1.56,01), die dit seizoen al twee wereldbekerwedstrijden op haar naam schreef.

Ook de tweede plaats was voor een Amerikaanse, Brittany Bowe: 1.54,70. Marrit Leenstra redde de Nederlandse eer met brons: 1.55,95.

Laatste rit

Leenstra en Wüst probeerden in de laatste rit de toptijd van Richardson te verbeteren, maar al gauw werd duidelijk dat zij daar niet aan zouden komen.

Linda de Vries (1.56,93) en Antoinette de Jong (1.58,05) werden respectievelijk zesde en achtste. Regerende olympisch kampioene Jorien ter Mors, die Wüst in Sotsji verraste op deze afstand, ontbreekt in Thialf omdat zij overtraind is.

Indruk

Zaterdag maakte Richardson, getraind door Jillert Anema, al indruk op de 1.000 meter door een baanrecord te rijden. Ook op die afstand was ze sneller dan Wüst, die ook toen vierde werd.

Wüst onder de indruk van Amerikaanse schaatssters

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn werd Richardson op de 1.500 meter tweede, toen op 0,02 van Wüst. In Obihiro en Seoul deed ze niet mee.

Obihiro en Berlijn

Eerder dit seizoen was Wüst wel de snelste in Obihiro en vorige week in Berlijn. In Seoul werd ze afgetroefd door Leenstra.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl