NOS Voetbal

Geen lunch, maar Stuttgart voor Stevens en Koster

Nog geen jaar geleden kwam Huub Stevens naar VfB Stuttgart. Hij redde de Bundesliga-club van degradatie en vertrok weer. Dit seizoen startte Stuttgart wederom slecht en dus kreeg de succescoach opnieuw een telefoontje.

"Na zes maanden met de familie en de kleinkinderen bezig te zijn geweest, ging het toch weer kriebelen. Het was snel geregeld", aldus Stevens, die Adrie Koster - net opgestapt als coach van Jong Oranje - meenam als assistent.

"We spraken elkaar al regelmatig. In de week dat we hier kwamen zouden we eigenlijk gaan lunchen met onze vrouwen. Maar ja, dat ging dus niet door", grappen de twee.

Of ik bondscoach zou willen worden? Nee, nee. Niet in Nederland. Wij hebben zoveel miljoen bondscoaches, laat ze er daar maar één uit kiezen.

Huub Stevens

De band tussen Stevens en Koster gaat al 35 jaar terug. Toen speelden ze samen bij PSV. Die club zit nog steeds in hun hart. "Het zou voor de eredivisie goed zijn als ze kampioen worden", zegt Stevens. "Ze hebben ook de beste selectie. Net even iets beter dan Ajax."

In Stuttgart wonnen de Eindhovenaren in 1988 de Europa Cup I. Koster en Stevens voetbalden toen al niet meer. Stevens: "Maar ik zat wel in het stadion, als jeugdcoördinator van PSV. Ik was nog deel van het geheel. Zo heeft Guus Hiddink ons erbij betrokken."

Guus Hiddink. De huidige bondscoach. Stevens heeft een zwak voor hem. "Ik hoop dat hij geniet, ook in deze lastige periode. Of ik bondscoach zou willen worden? Nee, nee. Niet in Nederland. Wij hebben zoveel miljoen bondscoaches, laat ze er daar maar één uit kiezen. Mij hoeven ze niet te vragen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl