Dennis Bergkamp na zijn doelpunt tegen Argentinië in 1998.
NOS Voetbal

Bergkamp krijgt standbeeld in Oranje Eregalerij

Dennis Bergkamp krijgt een bronzen standbeeld in de Oranje Eregalerij in Zeist. De ex-international werd op het jubileumfeest van de KNVB verkozen tot beste international van de afgelopen 25 jaar. De voetbalbond had een verkiezing uitgeschreven ter ere van het eigen 125-jarig bestaan.

Behalve Bergkamp waren ook Frank de Boer, Ronald Koeman, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst genomineerd. Bergkamp is de dertiende ex-international die een bronzen standbeeld in de Oranje Eregalerij krijgt.

De spelers van het Elftal van de Eeuw en trainer Rinus Michels staan al in de Eregalerij. Bergkamp heeft al een standbeeld in Londen, als eerbetoon voor zijn prestaties bij Arsenal.

Het standbeeld van Dennis Bergkamp in Londen

"Alle vijf genomineerde ex-internationals zijn op basis van hun verdienste voor het Nederlandse voetbal een standbeeld waard", zei bondsvoorzitter Michael van Praag bij de bekendmaking. "Dennis Bergkamp was een voetballer met een fabelachtige techniek, had altijd oog voor de steekpass en was de meester van de stiftbal. Het Nederlandse publiek heeft veel genoten van zijn wedstrijden in Oranje. Hij past daardoor voortreffelijk bij de andere ex-internationals in de Oranje Eregalerij."

Bert van Oostveen en Michael van Praag bij de bekendmaking

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl