Irene Schouten
NOS Schaatsen

Schouten met marathonzege naar Thialf

Schaatsster Irene Schouten heeft aangetoond dat het met haar vorm wel goed zit. De 22-jarige Andijkse won in Breda de negende wedstrijd om de KPN Marathon Cup.

Schouten was na zeventig ronden in de sprint te sterk voor Mariska Huisman (tweede) en Foske Tamar van der Wal (derde). Huisman blijft aan de leiding in het algemeen klassement met 267 punten, gevolgd door Lisa van der Geest (222).

Schouten staat zondag in Thialf al weer aan de start van de wereldbekerwedstrijd massastart. Vorige week zegevierde de schaatsster op dit onderdeel in Berlijn. Schouten staat na drie wereldbekerwedstrijden massastart samen met Ivanie Blondin uit Canada aan de leiding.

Mannen

Bij de mannen ging de overwinning in Breda naar Gary Hekman. Hij was de snelste van een kopgroep en bezorgde zijn Team Van Werven daarmee de eerste overwinning van het seizoen. De Italiaanse schaatser Fabio Francolini eindigde na 125 ronden als tweede, Simon Schouten werd als derde geklasseerd.

"In de laatste bocht heb ik alles eruit gegooid, het moest vandaag gebeuren", zo jubelde de winnaar. Bob de Vries behield de leiding in het klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl