Casablanca heeft al de hoogste minaret van Afrika, bij de Hassan II Moskee (210m)
NOS Nieuws

Bin Laden bouwt hoogste gebouw Afrika

Een halfbroer van Osama bin Laden gaat de hoogste wolkenkrabber van Afrika bouwen. Sjeik Terek bin Laden wil een toren van 540 meter hoog bouwen in het Marokkaanse Casablanca.

Volgens Bin Laden, net als zijn vader eigenaar van een bouwbedrijf, kost het project bijna een miljard euro. Er is gekozen voor Marokko, omdat dat land in zijn ogen de toegangspoort is tot Europa en Afrika.

54 staten

De toren moet ruim hoger worden dan het hoogste gebouw tot nu toe op het continent, het Carlton Center in Johannesburg. Die 223 meter hoge toren was 41 jaar lang de Afrikaanse recordhouder.

Er is gekozen voor een hoogte van 540 meter als verwijzing naar de 54 onafhankelijke staten van Afrika. Het gebouw krijgt 114 verdiepingen, evenveel als er hoofdstukken in de Koran staan. De toren wordt versierd met patronen uit de honderden Afrikaanse talen.

Toren van licht

In de toren komen onder meer een hotel met zeven sterren en een winkelcentrum. De projectnaam is voorlopig de Al-Noor-Toren (Toren van Licht), maar bij voltooiing wordt het gebouw waarschijnlijk genoemd naar de Marokkaanse koning.

De bouw moet in juni volgend jaar beginnen. De opening staat gepland voor 2018.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl