Heather Richardson tijdens de 1.000 meter in Heerenveen
NOS Schaatsen

Baanrecord Richardson op 1.000m, Wüst vierde

Heather Richardson en Brittany Bowe hebben bij de wereldbekerwedstrijden in Thialf bevestigd dat ze weer helemaal terug zijn. Op de 1.000 meter reden zij de concurrentie op grote achterstand.

Richardson, vorig jaar winnares van de wereldbeker op deze afstand, won door het baanrecord (1.14,63) te evenaren van Ireen Wüst, die vierde werd op 1,12 van Richardson.

Bowe eindigde met een miniem verschil (+0,05) als tweede achter haar landgenote en Qishi Li werd derde (+1,08). De Chinese blijft aan leiding in het wereldbekerklassement. Marrit Leenstra, tweede in de tussenstand van de wereldbeker, stelde teleur met een achtste plaats (+1,75).

Stuivertje wisselen

Richardson en Bowe hadden de wedstrijden in Obihiro (waar Leenstra won, voor Wüst en Li) en Seoul (zege Li, Leenstra tweede, Karolina Erbanova derde) overgeslagen, maar waren vorige week in Berlijn al weer een klasse apart. Toen was Bowe 0,33 sneller dan Richardson.

Van de overige Nederlanders noteerde Roxanne van Hemert de elfde tijd (+2,37) en Laurine van Riessen finishte als twaalfde (+2,39).

Leenstra houdt vertrouwen

"Het ging gewoon slecht, al maakte ik niet heel grote fouten", zei Leenstra na afloop. De 25-jarige Friezin schaatste dit weekend op de training nog haar snelste ronde ooit. "Dus ik had hoge verwachtingen, dan valt dit dus tegen. Ik heb er geen verklaring voor."

Ondanks het tegenvallende resultaat houdt Leenstra vertrouwen. "Ik heb het gevoel dat ik beter ben dan vorig jaar. Het komt er op deze 1.000 meter alleen niet uit, maar verder voel ik me goed."

Leenstra: het ging eigenlijk heel slecht
  • NOS
    De uitslag van de 1.000 meter voor vrouwen bij de wereldbeker in Heerenveen
  • NOS
    De tussenstand van het wereldbekerklassement op de 1.000 meter voor vrouwen na vier races

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl