Sjinkie Knegt pakte de overwinning in de laatste bocht
NOS Sport

Aflossingsploeg naar finale in Shanghai

De Nederlandse aflossingsploeg heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Shanghai de finale bereikt. In hun halve finale versloegen Itzhak de Laat, Freek van der Wart, Daan Breeuwsma en Sjinkie Knegt naaste concurrent Zuid-Korea. Knegt bezorgde de ploeg de overwinning door in de laatste bocht zijn Zuid-Koreaanse tegenstander te passeren. Zondag wordt de finale verreden.

Van der Wart eindigde op de 500 meter als zevende (derde in de B-finale). Breeuwsma werd in de kwartfinales uitgeschakeld,. Kwak Yoon-gy was de sterkste in de finale. Hij versloeg in de eindstrijd de Hongaar Sandor Shaolin Liu, nummer drie werd Dmitri Migoenov. Op de 1.500 meter werden De Laat en Knegt uitgeschakeld in de halve finales. Sin Da-woon pakte de overwinning.

Bij de vrouwen was er ook geen eremetaal weggelegd voor Nederland. Op de 1.500 meter werd Rianne de Vries vierde in de B-finale (tiende in totaal). De Chinese Han Yutong pakte de overwinning. Op de 500 meter, gewonnen door de Chinese Fan Kexin, bleef Lara van Ruijven steken in de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl