Novak Djokovic' portemonnee wordt nog meer gespekt
NOS Sport

ATP laat prijzenpot stijgen tot 108 miljoen

De ATP, de organisatie voor profs in het mannentennis, gaat het prijzengeld flink opschroeven. De komende vier jaar stijgt het beschikbare budget voor de ATP- en masterstoernooien gestaag, om in 2018 uit te komen op 135 miljoen dollar (108 miljoen euro).

Aankomend seizoen mogen de spelers op de grote toernooien voor het eerst meer dan 100 miljoen dollar (80 miljoen euro) verdelen. De stijging is vooral voelbaar voor spelers die hoog op de wereldranglijst staan (top-50) en daardoor sneller in aanmerking komen voor de masterstoernooien.

De organisaties van die evenementen storten ieder jaar 11 procent meer geld in de pot, de ATP doet er zelf nog eens 3 procent extra bij. In de ATP 250-toernooien gaan de winstpremies jaarlijks gemiddeld met 3,5 procent omhoog. De prijzenpotten van ATP 500-toernooien werden in een eerder stadium al verhoogd.

De grandslams en Davis Cup worden niet door de ATP georganiseerd.

Matchfixing

Opmerkelijk genoeg wordt er (nog) met geen woord gerept over het challengercircuit. Chris Eaton, die de integriteit van de sport bewaakt, pleitte juist onlangs voor verhoging van de prijzengelden bij de challengertoernooien.

Volgens Eaton zijn de kleinere toernooien namelijk een gewilde prooi voor matchfixing, omdat de spelers door het bescheiden prijzengeld vatbaarder zijn voor omkoping.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl